ORA in RO
METEO
milostv on livestream.com. Broadcast Live Free
Ultimele subiecte
» Fotograf si cameraman botez si nunta
Mier Mar 25, 2015 3:47 am Scris de selromtv

» Revino La Traditie Cu Formatia Simona Tone - Muzica Pentru Evenimente 2015 - 2016
Joi Dec 25, 2014 6:00 pm Scris de simonatone68

» Revino La Traditie Cu Formatia Simona Tone - Muzica Pentru Evenimente 2015 - 2016
Joi Dec 25, 2014 5:54 pm Scris de simonatone68

» Grupul "Melody"
Joi Iul 12, 2012 7:32 am Scris de andreeapaul

» CUNUNIȚA din Satu Mare si alte formatii
Mier Iul 11, 2012 8:00 am Scris de floaredecolt

» solistii din Salaj
Sam Iul 07, 2012 3:42 am Scris de SONIA_POTREA

» Etnografie
Sam Iul 07, 2012 2:17 am Scris de Diia

» ARTISTI
Dum Iul 01, 2012 9:58 pm Scris de Relly

» Albumul solistilor din Arad
Dum Iul 01, 2012 7:22 am Scris de Vio

» CLIPURI VIDEO
Sam Iun 30, 2012 8:23 am Scris de Vio

» Audio
Sam Iun 30, 2012 2:31 am Scris de floaredecolt

» cele mai tari melodii din banat
Vin Iun 29, 2012 8:11 am Scris de dan35rom

» Scoala populara de Arta Harghita
Vin Iun 29, 2012 3:42 am Scris de MARIA-MARIAN

» Programul activitatilor folclorice pe anul 2012
Vin Iun 29, 2012 3:37 am Scris de MARIA-MARIAN

» Tinere Sperante Galatene
Vin Iun 29, 2012 3:31 am Scris de MARIA-MARIAN

HOROSCOP PERSONALIZAT
BANCUL ZILEI
RADIO LIPOVA
Vizitează Radio Lipova
TETRIS-JOC

Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa ETNO FORUM pe site-ul dvs. de bookmarking social

IMAGINI HAIOASE
ETNO*ACVARIU
EnterClick LinkPro - Director Web

Nicoleta Vasile

In jos

Nicoleta Vasile

Mesaj Scris de MARIA-MARIAN la data de Vin Iun 29, 2012 3:21 am

Despre mine
Nicoleta Vasile este o interpretă tânără, de muzică populară, din comuna Conţeşti, judeţul Dâmboviţa, fiica Mariei şi a lui Aurel. Este născută pe data de 5 martie 1984. De o bună bucată de vreme, este locuitor al Municipiului Târgovişte, dar spune că, rădăcinile încă sunt în comuna ei dragă, în care a copilărit şi în care s-a format ca om.


Spune desprea ea că, s-a născut cu pasiunea pentru cântec, care se poate explica genetic.

Mama mea, Maria, are o voce foarte frumoasă. Cânta prin sat, dar n-a urmat o carieră muzicală.

De mică, mie îmi plăcea să cânt muzică uşoară şi nu muzică populară. Ştiam toate melodiile Angelei Similea.

La mine în casă însă, se asculta foarte multă muzică populară. La grădiniţă şi în clasele primare eram nelipsită de la serbările şcolare unde cântam muzică populară.

Eram febleţea doamnei educatoare Alexandrescu Vasilica şi a doamnei învăţător Dragomir Marioara, ambele din comuna Conţeşti, care se îngrijeau întotdeauna de felul cum mă prezentam la serbările şcolare, mă îmbrăcau în costumul nostru popular autentic, îmi dădeau sfaturi şi, zic eu, au avut un rol esenţial în formarea mea ca om şi le mulţumesc pentru acest lucru.

În anul 2002 a absolvit Liceul Teoretic Răcari, secţia Filologie, în anul 2005 Universitatea ”Valahia” din Târgovişte, Colegiul Economic şi de Administraţie, specializarea Birotică, în anul 2008 Universitatea ”Valahia” din Târgovişte, Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Management, iar în 2010 a terminat cursurile de master, specializarea Managementul serviciilor publice. Nu a urmat cursurile vreunei şcoli muzicale. ”Nu mi-am şcolit glasul. Nu am vrut, pentru că darul acesta de a cânta, l-am primit la naştere”.

Debutul muzical s-a produs la vârsta de 14 ani.

Sora mea mai mare a cântat într-o formaţie. S-a căsătorit, a rămas însărcinată şi n-a mai putut merge să-şi onoreze contractele, aşa că, toată baza rămăsese în mine. Norocul meu a fost că stăteam lângă ea, atunci când îşi alcătuia repertoriul şi o ascultam când îşi cânta cântecele.

Cât timp a urmat cursurile şcolii generale a participat la diverse concursuri, interşcolare şi judeţene unde a câştigat mai multe premii. Mai târziu, au urmat o serie de colaborări cu diverse formaţii.

Un interpret trebuie să vină în faţa publicului cu două lucruri foarte importante: vocea şi repertoriul. În momentul în care ai aceste două lucruri, te poţi numi interpret cu adevărat. În faţa publicului, practic, dai un examen, interpretul este concurent iar publicul este juriul. Dacă primeşti aplauze înseamnă că ai trecut examenul, iar acest examen înseamnă, de fapt, foarte multă muncă, seriozitate, atenţie şi respect pentru cei în faţa cărora te prezinţi.

În mijlocul oamenilor îţi descoperi cu adevărat valoarea.

Este necesar să ai un repertoriu vast, să cunoşti şi să ştii să interpretezi melodii populare din toate zonele folclorice ale ţării, să ai o ţinută impecabilă, să ştii să porţi costumul nostru popular valoros, să poţi face oamenii să râdă, să rezişti oboselii, iar problemele să le transformi în oportunităţi . De cele mai multe ori, cu mare uşurinţă se ajunge în vârful piramidei, dar numai prin muncă, perseverenţă, sinceritate, încredere în oameni şi în Dumnezeu, te menţii.

Prima apariţie televizată a fost la fostul Tele 7ABC. Am colaborat şi colaborez foarte bine cu Etno TV, Favorit TV, DDTV, OTV, TVRM, TVR 1, televiziuni locale din judeţ dar şi din alte judeţe.

La vârsta de 20 ani am scos primul album, produs la Târgu Jiu. Au urmat şi altele, în prezent deţin 5 albume în colaborare cu Gheorghe Ciucioiu. Dintre acestea, 2 sunt de folclor iar 3 cu muzică de petrecere.

Ultimul meu album, ”Mamă astăzi sunt mireasă”, înregistrat la Târgu Jiu cu ansamblul Nicolae Drăghia din Drobeta Turnu Severin, mă reprezintă în totalitate, deoarece am alternat melodiile vesele cu cele nostalgice, dezvăluindu-mi cu ajutorul lui, atât firea cât şi trăirile. Este un album de folclor, ce cuprinde 18 piese şi pe care-l dăruiesc cu drag tuturor celor care îndrăgesc muzica populară.

Toate melodiile mă reprezintă, pentru că toate sunt făcute din suflet şi inspirate atât din viaţa mea cât şi din viaţa noastră de zi cu zi. Un impact mai deosebit asupra publicului îl au piesele ”Mamă astăzi sunt mireasă”, ”Cât de scumpi mai sunt părinţii” ”Sârba ca la Dâmboviţa” şi ”Tinereţe primăvară”.

Nicoleta abordează şi genul de muzică uşoară, pe care îl şi interpretează la petreceri.

Ea mai spune că îi place să primească sfaturi, pentru că oricine îţi este prin preajmă te poate învăţa, fie ceva de bine, fie ceva care nu e de bine. Important este că ea este deschisă şi alege din aceste sfaturi numai ce crede că îi face bine.

Dacă ar fi să dau un sfat tinerilor care urmează calea cântecului popular, le-aş spune să cânte din plăcere, să pună suflet pentru că este un domeniu foarte sensibil dar şi foarte anevoios. Contează foarte mult şi mediul din care interpretul provine, familia cu rolul ei de sprijin şi încurajare, zona folclorică pe care o reprezintă.

Îmi place foarte mult să ascult muzică bună, îmi place să călătoresc, să conduc, îmi place frumosul, ador copiii, îmi place să stau cu familia mea.

Nu-mi plac oamenii care afişează diverse atitudini false, nu-mi place să aştept, nu-mi place să văd oameni trişti, nu-mi place că autenticul este dat la o parte promovându-se non-valoarea, nu-mi plac nedreptatea şi insistenţa.

Muzica este cel mai bun stimulent de bună dispoziţie. Muzica te-nveseleşte, te farmecă, te emoţionează până la lacrimi, ne apropie şi ne îmblânzeşte, îţi dă ocazia să îţi exprimi idei şi sentimente, într-un cuvânt, este hrana de care are nevoie sufletul nostru.

Celor care mă îndrăgesc, le cer să asculte în continuare numai muzică bună, să iubească necondiţionat cântecul popular autentic, obiceiurile, tradiţiile şi sărbătorile.


Vă mulţumesc din suflet că-mi sunteţi aproape!
avatar
MARIA-MARIAN
Nivel I
Nivel I

Mesaje : 15
Data de inscriere : 27/05/2012
Varsta : 47
Localizare : BEIUS

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum